Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقارنه‌ی ماه و خورشید برای هلال ماه شوال ۱۴۴۲ در روز سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ برابر با ۲۸ رمضان ۱۴۴۲ و ۱۱ می ۲۰۲۱ ساعت ۱۹:۵۲:۱۶ (۱۶ دقیقه قبل از غروب خورشید) به وقت مرکز ایران روی داده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا و بر اساس مقاله‌ای از مهدی رحیمی، رصدگر هلال ماه که در اختیار خبرگزاری ایمنا قرار گرفته است: مقارنه‌ی ماه و خورشید برای هلال ماه شوال ۱۴۴۲ در روز سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ برابر با ۲۸ رمضان ۱۴۴۲ و ۱۱ می ۲۰۲۱ ساعت ۱۹:۵۲:۱۶ (۱۶ دقیقه قبل از غروب خورشید) به وقت مرکز ایران روی داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه مختصات ماه را برای لحظه‌ی غروب خورشید چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ برابر با ۲۹ رمضان ۱۴۴۲ و ۱۲ می ۲۰۲۱ را مرور کنیم:

مقایسه هلال ماه شوال در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰

با مرور اولیه‌ی مختصات بالا درمی‌یابیم که رؤیت هلال ماه شوال ۱۴۴۲ در سراسر کشور به هیچ وجه با چشم غیر مسلح امکان پذیر نمی‌باشد. برای درک بهتر این مطلب، مشخصات هلال شوال ۱۴۴۲ را با مشخصات هلال شوال ۱۴۴۱ (سال گذشته) مقایسه می‌کنیم:

مقایسه شکل گرافیکی هلال شوال ۱۴۴۲ و هلال شوال ۱۴۴۱

شوال ۱۴۴۲

چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰

شوال ۱۴۴۱

شنبه ۳ خرداد ماه ۱۳۹۹

نتیجه گیری

۱- کلیه‌ی پارامترهای مؤثر در رؤیت در هلال شوال ۱۴۴۲ (سال ۱۴۰۰) کمتر از هلال شوال ۱۴۴۱ (سال ۱۳۹۹) است ضمن اینکه ماه در دورترین فاصله‌ی خود از زمین نسبت به شوال سال گذشته قرار دارد به همین جهت رؤیت این هلال، به مراتب سخت‌تر از هلال سال گذشته است و نیاز به برنامه‌ریزی دقیق‌تر دارد.

۲- طول کمان در هلال شوال سال گذشته ۹۷ درجه و در هلال شوال امسال برابر با ۷۱ درجه است.

نقشه‌ی رؤیت پذیری هلال شوال ۱۴۴۲

رنگ سبز: هلال ماه در این مناطق با چشم معمولی قابل مشاهده می‌باشد.

رنگ صورتی: هلال ماه در این مناطق با ابزار قابل مشاهده می‌باشد و امکان مشاهده با چشم معمولی هم به شرط وجود شرایط ایده آل رصدی وجود دارد.

رنگ آبی: هلال ماه در این مناطق فقط با تلسکوپ یا دوربین دوچشمی مناسب، امکان پذیر است.

بیشتر بخوانید:

آیا پنج‌شنبه عید فطر است؟ بررسی رؤیت هلال ماه شوال در نقاط مختلف جهان

با توجه به نقشه‌ی بالا، رؤیت این هلال را در نقاط مختلف جهان مورد بررسی قرار می‌دهیم:

رؤیت هلال ماه شوال در ایران:

رؤیت هلال شوال ۱۴۴۲ در تمام نقاط کشور با ابزار اپتیکی نسبتاً قوی امکان پذیر است.

رؤیت هلال ماه شوال در عربستان:

معیار کشور عربستان در رؤیت هلال ماه:

۱- مقارنه‌ی زمین مرکزی، قبل از غروب خورشید باشد.

۲- غروب ماه بعد از غروب خورشید باشد.

مقارنه‌ی زمین مرکزی در روز سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۲۲:۵۹ به وقت مکه صورت گرفته است، لذا چون دو شرط بالا در روز سه شنبه وجود نداشته بنابراین در عربستان، هلال ماه شوال ۱۴۴۲ در غروب روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ با استفاده از ابزار قابل رؤیت بوده، نتیجه اینکه در کشور عربستان نیز مانند ایران روز پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ برابر با عید سعید فطر خواهد بود.

رؤیت هلال ماه شوال در سایر نقاط جهان:

با توجه به نقشه‌ی ارائه شده‌ی بالا، هلال ماه شوال ۱۴۴۲ در اکثر قاره‌ی آفریقا، اروپا و قسمت‌هایی از آمریکای جنوبی و بعضی از کشورهای آسیای جنوب شرقی با ابزار اپتیکی قابل مشاهده است. تنها در قسمت‌هایی از قاره‌ی آمریکای مرکزی مثل آمریکا، مکزیک، گوتاملا، ونزوئلا، کلمبیا، هلال ماه شوال در غروب روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ با چشم غیر مسلح قابل مشاهده می‌باشد.

بیشتر بخوانید:

وضعیت رؤیت پذیری هلال ماه شوال و زمان عید فطر

احتمال اینکه جمعه عید فطر باشد وجود دارد

کلید رؤیت هلال ماه شوال در دستان سیاره‌ی ناهید:

وضعیت افق غربی در لحظه‌ی غروب خورشید روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰

در بعد از غروب خورشید روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰، سیاره‌های عطارد و ناهید می‌توانند کمک قابل توجهی را برای پیدا نمودن هلال ماه باشند.

روز چهارشنبه کافی است سیاره‌ی ناهید را در افق که ارتفاعی برابر با ۱۰ درجه و ۴۰ دقیقه پیدا کنید و دوربین یا تلسکوپ خود را دقیقاً برابر با ۴ درجه و ۷ دقیقه قوسی در جنوب این سیاره متمرکز نمائید (جدایی زاویه‌ای بین مرکز ماه و سیاره ناهید برابر با ۰۴:۰۷ است) و در آنجا به جستجوی هلال ماه بپردازید و یا از محل آن عکسبرداری کنید.

نکته‌ی جالب دیگر اینکه، سمت جغرافیایی ماه و سیاره‌ی ناهید تا لحظه‌ی غروب ماه، با همدیگر برابر بوده و فقط کافی است به روش فوق به جستجوی هلال ماه بپردازید.

ابزار رصدی مورد نیاز برای

با توجه به تجربه‌های قبلی در رصدهای مشابه، استفاده از ابزارهای رصدی با گشودگی بالا (مثل دوربین ۱۲۰*۲۰ و یا تلسکوپ‌های دابسونی مدرج شده و یا تلسکوپ‌های دارای سیستم گوتو می‌تواند اقبال شما را در موفقیت در این رصد افزایش دهد. کیفیت افق رصدگاه، از جمله مهمترین شرایطی است که باید به آن توجه داشت.

کد خبر 492701

منبع: ایمنا

کلیدواژه: علم و فناوری استهلال ماه هلال ماه نجوم رویداد نجومی رویداد نجوم پدیده نجومی رویدادهای نجومی حلول ماه شوال ماه شوال 1400 شوال 1400 عید سعید فطر عید فطر عید فطر 1400 عید فطر چه روزی است شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت رؤیت هلال ماه شوال غروب خورشید روز سه شنبه قابل مشاهده سال گذشته مقارنه ی عید فطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۳۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۱۳ اردیبهشت + جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در بازار خودرو امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ قیمت محصولات داخلی و مونتاژی نسبت به روز گذشته افزایشی است اما محصولات مدیران خودرو تغییر زیادی ندارد.

کوییک اتوماتیک از هاچ‌بک‌های دنده اتومات اقتصادی شرکت سایپا امروز ۱۵ میلیون تومان گران‌تر شده و به ۵۳۹ میلیون تومان رسیده است.

شاهین G از سدان‌های لوکس و رده‌بالای سایپا نیز با رشد قیمت ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی و قیمت ۷۶۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله می‌شود.

سمند سورن پلاس رکورددار افزایش قیمت در بازار خودروهای داخلی است که نسبت به روز گذشته ۳۲ میلیون تومان گران‌تر شده و به ۷۵۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

تارا دنده‌ای V1 یکی از سدان‌های لوکس ایران خودرو در بازار داخلی‌ها نیز امروز ۲۱ میلیون تومان رشد یافته و با ۸۵۴ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۵۱ میلیون تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۵۵ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۴۰ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۷۹۲ میلیون تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۲۵ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۴۶ میلیون تومان، پژو پارس ۶۶۶ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۰۸ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۷۲ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای هیدرولیک (ارتقا) ۷۶۳ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک (ارتقا) ۹۱۵ میلیون تومان، رانا پلاس (ارتقا) ۶۴۰ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۸۰۸ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V2 به قیمت ۹۸۰ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۹۳ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۸۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S با قیمت ۴۵۰ میلیون تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۵۸ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۳۹ میلیون تومان، کوییک S به قیمت ۴۴۱ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۵ میلیون تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۵۸۵ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۴۵ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

قیمت خودروهای مونتاژی نیز به جز محصولات مدیران خودرو، افزایشی است.

جک J4 آپشنال یکی از معدود محصولات مونتاژی است که تغییر قیمت ندارد و با نرخ ۸۴۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

ام‌وی‌ام X55 Pro کراس‌اوور مونتاژی مدیران‌خودرو نیز بدون تغییر نسبت به روز گذشته و با یک میلیارد و ۶۱۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

فیدلیتی پرستیژ پنج نفره که محصول جدید بهمن موتور به شمار می‌رود، تنها در یک روز توانسته ۳۵ میلیون تومان گران‌تر شود و به کانال دو میلیارد و ۴۹۵ میلیون تومان معامله برسد.

هونگچی H5 یکی از محصولات وارداتی و لوکس گروه بهمن نیز نسبت به روز گذشته ۹۰ میلیون تومان افزایش قیمت دارد و به پنج میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان رسیده است.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۵۸ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۳۰ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۹۰ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو (هیبرید) ۳ میلیارد و ۱۴۰ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۴۰ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۴۳ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۵۳ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۸۳۰ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۴۸۰ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۹۱۰ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم یک میلیارد و ۹۸۰ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 748268

دیگر خبرها

  • خودرو شاهین امروز ۱۵ اردیبهشت چند شد؟ + جدول قیمت
  • قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ جدول
  • برق ۳۰ نقطه در اهواز قطع شد
  • وضعیت برق مناطق اهواز به حالت عادی در آمده است
  • پوکو F6 پرو بار دیگر رؤیت شد؛ این بار با پردازنده پرچمدار و ۱۶ گیگابایت رم
  • قیمت انواع پژو پارس امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • همتی: دولت ۶۰۰ هزار میلیارد پول چاپ کرده | از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰ بیشتر!
  • قیمت خودرو امروز ۱۳ اردیبهشت + جدول
  • غروب زیبا از فراز ییلاق سوباتان، رو به دریای خزر
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول