Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی که موسسه استهلال بین المللی احتمال می دهد که روز چهارشنبه اول شوال و عید فطر باشد، برخی از کشورهای عربی، روز سه شنبه را عید فطر اعلام کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از هبة بریس، با نزدیک شدن به عید فطر، موسسه های فلکی و متخصصان رویت هلال تمایل به وحدت کلمه درباره رویت هلال شوال دارند و برهمین اساس بیانیه واحدی را درباره شرایط رویت هلال ماه شوال منتشر کردند و 30 متخصص از 14 کشور آن را امضا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس این بیانیه، بیشتر کشورهای جهان اسلام روز دوشنبه ششم می 2019 میلادی ماه رمضان را آغاز کردند و باید این کشورها روز دوشنبه سوم ژوئن هلال ماه شوال را رویت کنند. در این روز ماه قبل از غروب خورشید در شرق جهان اسلام مانند اندونزی و شمال جهان اسلام مانند قزاقستان ناپدید می شود و رویت هلال در این مناطق غیرممکن است و همچنین برای منطقه عربی، مرکز و غرب جهان اسلام. بنابراین روز دوشنبه به مدت بسیار کوتاه از غروب خورشید، ماه ناپدید می شود و رویت آن با هیچ وسیله ای امکان پذیر نیست.

به همین دلیل، براساس اجماع همه موسسه های فلکی و متخصصان اجماع؛ رویت هلال در روز دوشنبه با همه وسایل در قاره استرالیا، آسیا، آفریقا و اروپا امکان پذیر نیست، اگرچه رویت هلال در برخی از کشورهای غربی در قاره امریکا و بخش های از غرب اقیانوس آرام تنها با استفاده از تلسکوپ به به سختی در صورت صاف بودن هوا امکان پذیر است.

براساس این بیانیه، رویت هلال روز دوشنبه در مناطق ذکر شده با چشم مسلم و تلسکوپ و فنآوری تصویری امکان ندارد. زیرا زاویه ماه از خورشید در این روز دور است.

در این بیانیه آمده است که کشورهایی که روز دوشنبه رمضان را آغاز کردند، باید هلال ماه برای ورود به ماه جدید رویت شود و احتمال می رود که رمضان سی روزه باشد و در این صورت روز چهارشنبه عید خواهد بود، اما کشورهای که به وجود ماه پس از غروب خورشید در افق یا محاسبات فلکی اکتقا می کنند، رویت هلال از هرمکانی در جهان شب دوشنبه وجود دارد و اگر رمضان 29 روزه باشد، روز سه شنبه روز عید خواهد بود.

اگرچه این بحث و جدل همچنان در میان موسسه های علمی فلکی وجود دارد، به طوری که امکان حلول در روز سه شنبه(14 خرداد) وجود دارد.

این درحالی است که دکتر «جاد محمد القاضی» رئیس موسسه ملی تحقیقات فلکی و ژئوفیزیکی متعلق به وزارت آموزش عالی مصر اعلام کرد: براساس داده های علمی و محاسبات فلکی که یک گروه در این موسسه انجام دادند، روز سه شنبه (14 خرداد) اول شوال و روز عید فطر خواهد بود.

برهمین اساس، روز سه شنبه همه مسلمانان در سراسر مصر برای ادای نماز عید آماده خواهند شد.

القاضی در گفتگوی مطبوعاتی گفت: هلال ماه شوال امشب دوشنبه یعنی مطابق با 29 رمضان در این کشور رویت خواهد شد. رویت ماه شوال پس از غروب خورشید به مدت پنج تا هفت دقیقه در شهرهای مختلف مصر انجام می گیرد.

این موسسه براساس محاسبات علمی روز سه شنبه را اول عید فطر اعلام می کند.

در همین حال، دادگاه عالی در عربستان از همه مسلمانان این کشور را به رویت هلال شوال در شب دوشنبه(13 خرداد) فراخواند و از آنها خواست که هرکسی با چشم مسلم و یا تلسکوپ هلال شوال را رویت کرد با نزدیکترین مرکز ارتباط برقرار کند.

همچنین، شورای فتوا و تحقیقات در اکراین در بیانیه ای، روز سه شنبه (14 خرداد) را روز اول ماه شوال و عید فطر اعلام کرده است.

تعدادی از مراکز استهلال در تعدادی ازکشورهای عربی از جمله مصر، عربستان، الجزایر، لیبی و بحرین پیش بینی کردند که روز سه شنبه اول شوال و اول روز عید فطر سال 2019 میلادی باشد.

پایان پیام/44

منبع: شبستان

کلیدواژه: راهپیمایی روز قدس خبرگزاری شبستان استان بوشهر روز قدس امام خمینی ره ارتحال امام ره ماه رمضان روز جهانی قدس دهه کرامت استهلال کشورهای عربی عید فطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۶۶۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیست و پنجم شوال، سالروز شهادت رئیس مذهب شیعه

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، امام جعفرصادق علیه‌السلام، ششمین پیشوای شیعیان در ۱۷ ربیع الاول سال ۸۳ هجری قمری در مدینه متولد شد، پدر ایشان امام باقر علیه‌السّلام و مادرش ام فروه است.

ایشان در سال ۱۱۴ هجری قمری پس از شهادت پدرش در سن ۳۱ سالگی به امامت رسید و دوران امامتش با اواخر حکومت بنی‌امیه و اوایل حکومت بنی‌عباس مصادف بود.


جامعه اسلامی در زمان آن حضرت از نظر سیاسی _ اجتماعی با فراز و نشیب‌ها و تحولات مهمی روبرو بود و امام صادق (ع) از اوضاع آشفته دستگاه خلافت اموی استفاده و برنامه اصلاحی و نهضت فرهنگی خود را آغاز کرد و با توجه به فرصت مناسب سیاسی و نیاز شدید جامعه، دنباله نهضت علمی و فرهنگی پدرش را گرفت و حوزه وسیع علمی و دانشگاه بزرگی به‌وجود آورد و در رشته‌های مختلف علمی شاگردان بزرگی تربیت کرد.


سرانجام در سال ۱۴۸ هجری قمری، منصور دوانیقی به‌وسیله انگوری که آن را به زهرآلوده کرده بود، امام صادق (ع) را مسموم کرد و به شهادت رساند.

ایشان در سن ۶۵ سالگی به شهادت رسید و پیکر پاکش را در قبرستان بقیع کنار قبر پدرش امام محمدباقر (ع) به خاک سپردند.

از امام سجاد (علیه‌السّلام) پرسـیدند: امـام بعد از شما کیست؟ فرمود: محمد‌باقر که علم را می‌شکافد. پرسیدند‌: امام بعد از او چه کسی خواهد بود؟ پاسـخ داد: جعفر که نام او نزد اهل آسمان‌ها «صادق» است! حاضران با شگفتی پرسیدند: شما همه راسـتگو و صادق هستید؛ چرا او را «بـخصوص» بـه‌این نام می‌خوانید؟
امام سجاد (علیه‌السّلام) به سخنی از رسول اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) اشاره کرد و فرمود: «پدرم از رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) نقل کرد که: وقتی فرزندم جعفر بن محمد بن علی بن حسین متولد شد، او را صادق بنامید؛ زیرا فرزند پنجم از او جعفر نـام خواهد داشت و ادعای امامت خواهد کرد؛ به دروغ و از روی افترا به خدا، او نزد خدا جعفر کذاب افترا زننده برخداست.»


امام صادق (علیه‌السّلام) مدت ۱۲ تا ۱۵ سال بنا بر اختلاف با امام سجاد (علیه‌السّلام) و بعد از شهادت جد بزرگوارش مدت ۱۹ سال با امام باقر (علیه‌السّلام) زنـدگی کـرد و توانست به مقدار لازم از خرمن دانش این دو بزرگوار، خوشه‌چینی نماید. مدت امامت ایشان ۳۴ سال به طول انجامید؛ که ۱۸ سال در دوره اموی و ۱۶ سال در دوره عباسی بوده است.

امام صادق (علیه‌السّلام) از نظر رخسار شبیه پدرش امام باقر (علیه‌السّلام) بود؛ البته کمی لاغر‌اندام و بلند‌قـامت. مـردی بود میانه‌بالا، افروخته‌روی و پیچیده‌موی بود، صورتش همیشه مانند خـورشید مـی‌درخشید و موهایش سیاه بود و محاسن معمولی داشت. دندان‌هایش سـفید و بـین دو دنـدان‌پیشین او فاصله بود. بسیار لبخند می‌زد و با شـنیدن نـام پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) رخسارش زرد و سبز می‌شد.


چنان سیمای با ابهتی داشت که وقتی مناظره‌کنندگان بـا او رو‌بـه‌رو می‌شدند، زبانشان بند می‌آمد.

القـاب حـضرت‌: صابر، فـاضل، طـاهر، صادق و کنیه‌اش ابوعبدالله بود؛ و نقش نگینش الله ولی و عـصمتی من خلقه بود.

آشنایی با شخصیت امام صادق (ع)

امام صادق (علیه‌السّلام) دارای شخصیتی ممتاز و بی‌نظیر بود و مورد مدح و ستایش صاحب‌نظران قرار گرفته است. مالک بن انس (از پیشوایان چهارگانه اهل‌سنت) می‌گوید: هرگز چشمی مانند جعفر بن محمد را ندیده و گوشی نظیر او را نشنیده و هرگز بر قلب انسانی برتر از جعفر بن محمد، از نظر دانش و عبادت و پرهیزگاری، خطور نکرده است.


در دوران قبل از امامت، حضرت شاهد فعالیت‌های پدر خویش در نشر معارف دینی و تربیت شاگردان وفادار و با بصیرت بود. امام باقر (علیه‌السّلام) در مناسبت‌های مختلف به امامت و ولایت فرزندش جعفر صادق (علیه‌السّلام) تصریح فرموده و شیعیان را پس از خودش به پیروی از او فرا می‌خواند؛ لذا احادیث زیادی مبنی بر نص امامت حضرت صادق (علیه‌السّلام) نقل شده است.

دیگر خبرها

  • تداوم بارندگی‌ها و صدور هشدار نارنجی تا دوشنبه | ورود سامانه بارشی جدید از غرب
  • بیست و پنجم شوال، سالروز شهادت رئیس مذهب شیعه
  • لرستان؛ سیاهپوشِ اختر ششم
  • هواشناسی ایران/ سامانه بارشی جدید دوشنبه از غرب وارد کشور می‌شود
  • سامانه بارشی جدید دوشنبه از غرب وارد کشور می‌شود
  • ۲۵ شوال؛ شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • ۲۵ شوال سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • هشدار هواشناسی نسبت به بارش رگبار و رعد و برق
  • جسدی بعد از ۲۵ روز در نی‌ریز کشف شد
  • در زندگی قرآنی، گمراهی راه ندارد