Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد؛عضو کمیته علمی مرکز نجوم ادیب اصفهان گفت: امسال تعداد گروه‌های نجومی بسیاری مسئولیت رصد ماه را بر عهده داشتند و روز اول ماه رمضان ۱۴۴۰ هجری قمری به درستی اعلام شده است.
عمران مرادی در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: سوالی که برای عموم مردم پیش می‌آید، این است که آیا ضخیم بودن هلال ماه در روز نخست رمضان امسال به این معنی است که ماه در روز دوم قرار دارد؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت: دلیل اینکه هلال ماه روز نخست رمضان، از نظر ضخامت بزرگ‌تر بود، این است که ماه از نظر علمی در این تاریخ پیرتر است و به همین دلیل ضخیم‌تر دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در توضیح این مطلب گفت: این شبهه ایجاد می‎شود که ماه در روز دوم قرار داشته است، اما از نظر نجوم، زمان‎هایی که احتمال رویت هلال ماه در دیدن و ندیدن اعلام می‌شود و به اصطلاح رصد ماه بحرانی است، اگر ماه دیده نشود، شب بعد ماه به لحاظ افزایش سن، بزرگ‌تر است و اصطلاحا ماه پیر در روز نخست ضخیم‌تر دیده می‌شود.
مدرس و پژوهشگر نجوم با تاکید بر اینکه رصد هلال ماه رمضان امسال از نوع رصد بحرانی اعلام شده بود، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شد، هلال اول ماه رمضان غروب یکشنبه پانزدهم اردیبهشت در ساعت ۲۰:۰۷ با چشم مسلح دیده شود و ماه رمضان دوشنبه آغاز شود، اما به دلیل مشاهده نکردن هلال اول ماه در این زمان، روز سه شنبه به عنوان نخستین روز رمضان اعلام شد.
وی خاطرنشان کرد: امسال رویت ماه بحرانی و احتمال دیدن بسیار کم بود. به همین دلیل در این زمان‌ها که هلال ماه دیده نمی‌شود، روز بعد که ماه به عنوان روز اول اعلام می‌شود، از نظر ضخامت کمی بزرگتر است.
عضو کمیته علمی مرکز نجوم ادیب اصفهان تاکید کرد: امسال تعداد بسیاری گروه‌های نجومی رصد ماه را برعهده داشتند، اعلام روز اول ماه رمضان ۱۴۴۰ هجری قمری به درستی اعلام شده است.
مرادی افزود: همین مسئله در مورد رویت قرص کامل ماه نیز وجود دارد. در توضیح این مطلب باید گفت که ماه‌های قمری ۲۹ یا ۳۰ روز هستند و به همین دلیل قرص کامل ماه بین ۱۴.۵ یا روز ۱۵ مشاهده می‌شود.
مدرس و پژوهشگر نجوم با بیان اینکه معمولا این نیم روز برای رصد قرص کامل ماه در نظر گرفته نمی‌شود، تصریح کرد: در اصطلاح عموم می‌گوییم ماه شب چهارده، به این معنی که شب چهاردهم انتظار رصد قرص کامل ماه را داریم.
وی با تاکید بر اینکه به طور کلی هیچگاه با مشاهده قرص کامل ماه نمی‌توان گفت: اول ماه درست بوده یا نه، خاطرنشان کرد: در این حالت دو استثنا وجود دارد، یکی اینکه زمان‌هایی که ماه اول خیلی باریک باشد، ماه در شب ۱۶ به قرص کامل می‌رسد و اگر هلال شب اول ماه قمری ضخیم باشد، مانند امسال، ماه در شب سیزدهم به حالت قرص کامل دیده می‌شود.
مدرس و پژوهشگر نجوم در خصوص رویت هلال ماه شوال نیز گفت: پیش بینی‌ها حاکی از این است که رصد هلال ماه شوال با مشکل مواجه نخواهد بود و در اصطلاح بحرانی نیست. انتظار می‌رود ۱۴ خرداد ساعت ۲۰:۴۱ رصد هلال اول ماه شوال ۱۴۴۰ هجری قمری با چشم غیرمسلح امکان پذیر باشد.
مرادی در خصوص اینکه تا چه حد زمان اوقات شرعی اعلام شده برای افطار و سحر دقیق است، گفت: همواره کمی اختلاف زمان به دلیل اختلاف افق‌ها در حالت محلی وجود دارد. محاسبه زمان دقیق اوقات شرعی کار بسیار سختی است و در تعریف افق در حد محلی نیز امکان اعلام زمان دقیق را سخت‌تر می‌کند. به دلیل اینکه مرز‌های افق‌ها دقیق مشخص نیست چند دقیقه اختلاف همواره وجود دارد، البته این زمان تصحیح می‌شود و میانگین آن اعلام می‌شود که زمان درستی است.

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۵۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع آوری تمام آب‌های سطحی در دزفول طی سه ساعت

شهردار دزفول با اشاره به بی سابقه بودن بارندگی امروز در دزفول گفت: تمام آب‌های سطحی تجمع شده طی سه ساعت پس از بارندگی با همراهی سایر دستگاه‌ها رفع شد.

محمد عتاب اهوازی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از خوزستان اظهار کرد: بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده ما خود را برای بارندگی ۳۰ الی ۴۰ میلیمتر آماده کرده بودیم اما آنچه اتفاق افتاد بارش ۱۱۵ میلیمتر بود که سبب غافلگیری شد چنین بارشی در تاریخ دزفول بی‌سابقه بود.

وی افزود: مدت زمان بارش سه ساعت زمان برد اما بخش عمده بارش طی یک ساعت رخ داد که سبب آب‌گرفتگی معابر شد و متأسفانه آب وارد نزدیک به سی منزل شد، با این حال با تلاشی که انجام شد و با حضور کارکنان شهرداری، شرکت آبفا، سپاه پاسداران، فرمانداری اهواز سه ساعت پس از بارندگی تمام آب‌های سطحی جمع‌آوری شدند.

شهردار دزفول ادامه داد: از منازل آب گرفته شده در دزفول بازدید به عمل آمد و تدابیری اندیشیده شد تا خسارت وارده به آن‌ها را جبران کنیم.

عتاب اهوازی با اشاره به بازگشایی مسیرهایی که مسدود شده بودند تصریح کرد: تنها مشکلی که در شهر دزفول در حال حاضر وجود دارد، قطع شدن برق زیرگذر دزفول است که در تلاشیم با وصل شدن برق آن آب تجمع شده در آن نیز تخلیه شود جز این مورد دیگر آب‌گرفتگی در شهر وجود ندارد.

کد خبر 750200

دیگر خبرها

  • نجات ۴ کوهنورد گمشده در قله دماوند
  • نجات جان ۴ کوهنورد مفقودی در ارتفاعات قله دماوند
  • امدادرسانی نیرو‌های عملیاتی هلال احمر به بیش از ۱۹۰۰ نفر متأثر از سیل و آبگرفتگی / ۷۸ عملیات امداد و نجات در ۴۸ ساعت گذشته صورت گرفت
  • کاهش میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌های کمیسیون پزشکی زنجان
  • اعلام زمان پخش برنامه‌های تبلیغاتی نامزد‌های انتخابات مجلس
  • جمع آوری تمام آب‌های سطحی در دزفول طی سه ساعت
  • سارقان در کمتر از سه ساعت در خدابنده دستگیر شدند
  • اعلام زمان پخش مناظرات انتخاباتی مشهد و کلات
  • در انتظار شکست بارسا: رئال دو ساعت در برنابئو می‌ماند!
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت